5 ting på kjøkkenet du kan vaske i oppvaskmaskinen 

Vi vil våge å påstå at oppvaskmaskinen er den mest hardtarbeidende maskinen du har på kjøkkenet. Ikke bare vasker den det vanlige, som glass, bestikk og servise, men den kan også blant annet vaske andre maskiner du har på kjøkkenet! Her er 5 ting du kan vaske i oppvaskmaskinen.

Koselig kjøkken. FOTO

1. Kaffetrakter

Mange elsker kaffe – faktisk så mange at nordmenn ligger i kaffetoppen! Men uansett hvor på “jeg elsker kaffe”-skalaen du ligger, må kaffetrakteren være ren for å lage optimal kaffe. Ifølge Norsk Kaffeinformasjon kan avleiringer nemlig gi kaffen vond smak. Æsj!

Heldigvis kan du vaske alle delene til kaffetrakteren i oppvaskmaskinen, slik at du heller kan bruke tid til å brygge fancy kaffe istedenfor å vaske opp.

2. Mikrobølgeovnen

Nei, du kan ikke putte hele mikrobølgeovnen i oppvaskmaskinen – men det trodde du vel heller ikke? Uansett er det best å være sikker, så vi nevner det! Glassplaten som roterer i mikroen får kjørt seg når det koker over under matlaging. Og ved å sette den inn i oppvaskmaskinen som en vanlig tallerken, får den en real rengjøring.

3. Filter til kjøkkenvifter

Kjøkkenvifter er det vi oftest “glemmer” eller unngår å vaske. Kanskje fordi det er så ekkelt og fettete, eller kanskje det virker vanskelig. Men det er faktisk ikke så ille. Var du klar over at filteret kan vaskes i oppvaskmaskinen? Du leste riktig! Bare husk å tørke det godt før du setter det på plass.

4. Oppvaskkost og svamper

Hæ – vaske noe man vasker noe annet med? Det stemmer. Oppvaskkosten og svampen blir raskt skitne, og fortjener derfor en vask. Ikke bare unngår du bakterieoppsamling, men du får også en renere oppvask med rene koster og svamper. Plasser dem i bestikkurven og vask i vei!

5. Vaskeutstyr

Ikke bli så overrasket over at enda mer vaskeutstyr kan vaskes i oppvaskmaskinen! Støvsugertilbehør, feiebrett, koster og børster trenger også en rengjøring. Den kjappeste løsningen er å ta det i oppvaskmaskinen. Fjern støv og plasser alt i maskinen på fornuftig vis. Passer det i toppstativet? Plasser der. Er det formet som en kopp eller tallerken? Plasser der du ville satt en kopp eller tallerken.

PS! Vær forsikring med høy varme og tørkesyklus, da det kan skade enkelte plastprodukter.

Les også: