Ting på badet du kan vaske i oppvaskmaskinen

Foruten det vanlige som vaskes i oppvaskmaskinen; servise, bestikk og glass, er det mange andre gjenstander som kan vaskes i oppvaskmaskinen, fremfor håndoppvask. Blant annet er det flere ting du har på badet som kanskje ikke får den nødvendige rengjøringen sin.

tom oppvaskmaskin, men kan fylles med flere ting på badet. FOTO

1. Hårprodukter

Ting som hårbørster, kammer, klyper og spenner bør vaskes i ny og ne for å fjerne rester fra fett og stylingprodukter. Så lenge produktet ikke er laget av tre kan det fint vaskes i oppvaskmaskin, men husk å fjerne hår som sitter på børsten/ kammen først slik at det ikke setter seg i filteret.

2. Negleprodukter

Negleklipper, neglesaks og neglebørste fortjener en skikkelig vask innimellom. Sistnevnte kan nemlig bli en skikkelig bakteriebombe om den ikke rengjøres. Put derfor negleproduktene i oppvaskmaskinen – så lenge de ikke er laget av naturmaterialer som tre eller naturbust.

3. Tannglass

Tannbørsten og tannkremen er til for å rengjøre tennene, men tannglasset du oppbevarer dem i blir ikke særlig rent etter en stunds bruk. Faktisk kan det være ganske ekkelt i bunnen, så vask i oppvaskmaskinen for å få det rent.

4. Sminkekoster

Sminkekoster bør rengjøres ofte så de ikke samler bakterier, og faktisk kan de vaskes i oppvaskmaskinen. Har du bestikkskuff øverst i maskinen, plasserer du dem der, ellers kan du fylle bestikkurven med kostene. Vask på normalt vaskeprogram.

Og en ting du bør unngå å vaske i oppvaskmaskinen

Det kan virke som en lettvint måte å få ren smykker på, men vi anbefaler at du ikke vasker de i oppvaskmaskinen. Du risikerer at vanntrykket kaster de rundt i oppvaskmaskinen og ødelegger utsmykninger. Er du riktig uheldig kan også mindre smykker forsvinne ned i filteret – uten at det blir stoppet, og dermed er det borte.

Fikk du noen gode tips? Les også våre tips til ting på kjøkkenet som kan vaskes i oppvaskmaskinen. Og nei, vi snakker ikke om tallerkener, bestikk og glass.

Få flere tips til oppvasken: