Hvorfor bruke glansemiddel til oppvasken?

Det finnes flere gode grunner til å bruke glansemiddel til oppvasken – eller skyllemiddel, som det også er kjent som. Her er de viktigste.

Sun Glans- og tørkemiddel på kjøkkenbenk.

Fordeler med glansemiddel

  • Gir kortere tørketid
  • Strålende glans
  • Forhindrer vannmerker og skjolder
  • Beskytter servise, glass og bestikk
  • Reduserer slitasje

Glansemiddel reduserer tørketiden

Du har sikkert opplevd å måtte tørke både servise, glass og bestikk, for ikke å snakke om barnas matbokser, etter vask i oppvaskmaskinen. Det er et velkjent, og ikke minst, irriterende problem.

Her kan glansemiddel være redningen. Sun Glans- og tørkemiddel inneholder tensider som sørger for at vanndråpene spres ut i overflaten istedenfor å legge seg på oppvasken. Glansemiddel har god effekt på tørketiden til servise og glass – og kan til og med ha en effekt på visse typer plast.

På denne måten får du en skinnende ren oppvask med strålende glans som tørker raskere, slik at du slipper å tørke like mye for hånd. Bra i en travel hverdag!

Unngå skjoldete og matte glass

Det er ikke uvanlig med skjolder på glass eller bestikk. Og det er ikke nødvendigvis oppvasktablettene dine som er ansvarlige for vannflekker, hvite belegg og matte glass. Det kan faktisk være vannet ditt som skaper utfordringer.

Her i landet har vi hovedsakelig bløtt vann, men i noen grunnvannskilder kan vi finne hardt vann. For eksempel i Nordland, Troms, Finnmark, samt noen Østlandsområder. Om du har hardt eller bløtt vann, kan du finne ut på kommunen du bor i sin nettside.

I hardt vann er det blant annet mye kalsiumioner, som kan gi gråhvite belegg på glass og kjeler – også kjent som kalkbelegg.

Bor du i et område med hardt vann? Bruk salt og ekstra glansemiddel. Glansemiddel inneholder sitronsyre som binder til seg kalsiumionene, og fjerner de potensielle skjoldene som kan oppstå fra kalk.

Glansemiddel reduserer slitasje og beskytter oppvasken

Summen av alle de nevnte effektene, gir ikke bare strålende glans, men han også bidra til å beskytte og redusere slitasjen på porselensserviser.

Bruk av glansemiddel kan redusere friksjonen mellom tallerkenene og redusere slitasjen f.eks. når en stabler tallerkener. En glansfull overflate kan i tillegg bidra til gjøre porselenet mer motstandsdyktig mot riper.

Flere gode oppvasktips: